На висотках з’являться басейни

На вулиці Грушевського побудують сучасний багатофункціональний комплекс

У середу містобудівна рада схвалила допроектні пропозиції будівництва багатофункціонального комплексу на вул. Грушевського, 36 у Печерському районі. На території в 2 га архітектори пропонують розташувати офіси, житло, торговельні, а також спортивні та розважальні заклади. На дахах висоток планують звести криті басейни й облаштувати зелені тераси. Окрім того, мешканці усіх 320 квартир матимуть місця для авто в підземному паркінгу. Замовник вирішив усі земельні питання, але вартість спорудження комплексу поки що не розголошує.

Нині на місці майбутньої багатофункціональної забудови на вул. Грушевського стоїть занедбаний стадіон заводу “Арсенал”. На загальній площі у 2 га архітектори пропонують звести унікальний міні-комплекс з офісами, житлом, спортивними, розважальними та торговельними закладами. Не забули й про малечу. Для них спорудять дитсадок на 50 місць. Хоча в комплексі буде 320 квартир, підземний паркінг розраховано аж на 1068 авто.


За словами головного архітектора проекту Яноша Віґа, на Грушевського зведуть три житлові комплекси та два офісні. “Оскільки споруди розташують у вигляді каскаду, вони будуть від 4 до 12, з 9 до 18 і від 5 до 9 поверхів,— розповів він.— Передбачено й усю соціально-побутову інфраструктуру: магазини, ресторани, фітнес-центр, спортивні зали, а на дахах висоток — навіть криті басейни”. А на верхотурі, за словами пана Віґа, облаштують місця для відпочинку із зеленими терасами. У внутрішньому дворику створять променадну зону та встановлять дитячі й спортивні майданчики. Комплекс зведуть у межах допустимих Державних будівельних норм, тобто не вище 21 поверху.


Представник інвестора — заступник директора ТОВ “ВІК ЛТД” Сергій Поворознюк, розповів “Хрещатику”, що земельні питання наразі вирішено. Ділянку під забудову надано в оренду на 5 років. Щоправда, у скільки обійдеться замовникові спорудження комплексу, пан Поворознюк не сказав, мотивуючи це тим, що на нинішньому етапі проекту такі дані ще не готові.


Учасники містобудівної ради схвалили запропоновану ідею будівництва багатофункціонального комплексу на вул. Грушевського. Головні зауваження фахівців стосувалися спорудження офісів окремо від житла, розв’язання транспортної проблеми, а також облаштування пішохідної зони. Зокрема, в цьому місці спорудять підземний перехід у напрямку станції метро “Арсенальна”. Головний архітектор Києва Василь Присяжнюк вважає, що проектанти мають опрацювати варіанти укріплення схилів, адже комплекс розташовано в складній місцевості. “Для цього потрібно виконати всі геологічні та гідрогеологічні розвідки,— пояснив він.— Тобто зробити все можливе, щоб не допустити зсувів на цій території”. Пан Присяжнюк повідомив “Хрещатику”, що замовник і архітектори дістали завдання розробити проектно-кошторисну документацію на будівництво нової ділянки дороги від Кловського узвозу до вул. Грушевського з виїздом на вул. Московську.



Віталій КУРІННИЙ
“Хрещатик”

Комментариев нет: